Simone, cel mai rapid pe Babarunca. Lupta la vârf “se ascute”

Sursa foto: Napoca Rally Academy

Simone Tempestini și-a început ziua în mare stil, câștigând PS6 Babarunca. Pilotul român a parcurs cei 26,05 km ai probei cu timpul de 14:39,5, fiind mai rapid cu 3,8 secunde decât cel de-al doilea clasat, Mads Ostberg. Norvegianul rămâne lider al raliului, însă cu un avans de doar 3,6 secunde. Adrian Răspopa a reușit al treilea timp al primei speciale de sâmbăta, venind la 10 secunde în urma lui Ostberg, însă Bogdan Marișca se menține pe podiumul clasamentului general.

Determinare extraordinară a lui Simone Tempestini pe Babarunca, prima parte a probei duble care, de obicei, hotărăște câștigătorii de la Brașov. Campionul național “i-a smuls” 3,8 secunde lui Mads Ostberg și face ca Raliul Brașovului să devina tot mai palpitant. Rămâne de văzut dacă Simone poate să repete isprava și pe revenirea spre Brașov, pe PS7 Muntele Roșu. Această specială are o lungime identică (26,05 km) și startul programat la 13:41. Este interesantă și alegerea pneurilor la întoarcere, după ce Ostberg a folosit slickuri pe Babarunca în timp ce Tempestini a mers pe cauciucuri de iarnă.

În lupta pentru locul trei, unul foarte disputat în prima zi, Bogdan Marișca a reușit să mai câștige 2 zecimi în fata lui Sebastian Barbu, ecartul dintre ocupanții pozițiilor 3 și 4 în clasamentul general fiind acum de 5,2 secunde. Adrian Răspopa rămâne al cincelea însă, printr-o evoluție bună pe Babarunca a scăzut handicapul față de Barbu la 20,7 secunde.

Dan Gîrtofan a avut al șaselea timp pe Babarunca, rămânând tot pe 6 și la general. Lupta dintre cei patru clasați din urma lui Simone și Ostberg a fost una strânsă, Răspopa, Marișca, Barbu și Giri aflandu-se într-un interval de 9,1 secunde.

După ce o problemă tehnică i-a împiedicat să ia startul pe ultima specială de ieri, frații Maior au revenit în forță pe prima specială de astăzi. Norbert s-a clasat al șaptelea în clasamentul general al probei, reușind să urce pe a treia poziție a categoriei 2 Roti Motrice.

Foto: Rally Cow

Bogdan Cuzma rămâne pe un solitar loc 7 “la general”, dar Andrei Gîrtofan l-a devansat pe Istvan Soos și s-a apropiat la 14,1 secunde. Atât Gîrtofan junior cât Soos au avansuri bune în fruntea categoriilor din care fac parte, RC2N, respectiv clasa 11. Adrian Teslovan rămâne pe ultima poziție a top 10 general.

Clasament LIVE

Dan Țerea
Ofițer de Presă Tess Rally Brașov powered by Pro-X