Andrei Gîrtofan “În primul rând, trebuie să te bați tu cu tine”

Andrei Gîrtofan a început sezonul 2021 în cel mai bun mod posibil, reușind să obțină primul podium al clasamentului general din Campionatul Național de Raliuri, podium pe care l-a împărțit cu tatăl său. Dan Gîrtofan face coaching cu Andrei deja de câțiva ani, iar progresul este vizibil. Am stat de vorbă cu Andrei înainte de startul în Raliul Brasovului.

Ai avut un start de sezon formidabil. Cum fost în prima etapă?
Într-adevăr a fost o etapă frumnoasa. Mi-a plăcut că am avut până la urma parte de zăpadă. Am obținut primul podium la general, deci am făcut o treaba foarte bună. Din păcate, am avut niște probleme tehnice și nu am putut forța mai mult, dar per total noi suntem foarte fericiți. În același timp, mă bucur pentru tatăl meu, pentru victoria obținută.

Cum a fost să împarți podiumul clasamentului general cu tatăl tău?
A fost un sentiment unic. M-a bucurat enorm să fim împreună pe podium. Am așteptat momentul astă de foarte mult timp și pot spune că am simțit cela incredibil de frumos. Amândoi am fost foarte fericiți.

Ce ți-ai propus pentru anul ăsta?
Ca de obicei, ne-am propus să fim printre primii. Vrem să obținem din nou titlul clasei RC2N. Noi am mai fost campionii acestei clase și în 2019, iar după ce am absentat în 2020 suntem foarte încrezători și pregătiți să obținem și anul acesta titlul. Mai mult decât atât, ne dorim și să urcăm în clasamentul general cât mai multe poziții, să ne apropiem de vârf.

Care este proba ta preferata de la Brașov?
Preferata mea este Poiana. Este proba din spatele casei, ca să zic așa, eu locuind mai jos un pic de acest traseu. Dar îmi plac toatele probele de la Brașov pentru că sunt atât tehnice cât și de viteză. Babarunca este proba-regină, o probă foarte lungă ce anul ăsta s-a modificat un pic, cu finish-ul la Muntele Roșu. Acolo avem o secțiune foarte îngustă, plină de ace de păr, deci spectacolul va fi garantat.

Noi trebuie să ne concentram, să fim optimiști și să ne îmbunătățim stilul de mers. Asta am spus întotdeauna, în primul rând trebuie să te bați tu cu tine, să te îmbunătățești, iar dacă reussesti asta, vor veni și rezultatele.

Dan Țerea
Ofițer de Presă Tess Rally Brașov powered by Pro-X