Norbert Maior: “Noua mașină poate, iar noi trebuie să ne adaptăm”

Foto: Napoca Rally Academy

La volanul unei mașini cu doua roti motrice, Norbert Maior a reușit în sezonul trecut să bată multe integrale. Iar la Covasna Winter Rally, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2021, a obținut un incredibil loc secund în clasamentul general. Începând cu Raliul Brașovului, frații Maior fac un pas înainte în ceea ce privește materialul de concurs, trecând la un Citroen DS3 R3T Max. Am stat de vorbă cu Norbert Maior înainte de startul primei speciale din cadrul Tess Rally Brașov powered by Pro-X.

Norbert, ai avut un început de sezon fabulos, după un 2020 excelent. Cum a fost la prima etapă?
La prima etapă a fost totul mai la îndemâna noastră, știind mașină, știind probele. Deci mi-a fost mai ușor să merg la maxim, așa cum îmi place mie ca stil de pilotaj. Dar acum o vom lua de la zero. Avem o mașină nouă, sunt probe noi în Raliul Brașovului, dificile, iar eu nu sunt atât de încrezător că vom putea să menținem același ritm. Dar o să încercam să ne obișnuim cât mai repede cu mașina. Am schimbat mult din punct de vedere setup la ea, cât să o facem pe placul nostru, și sperăm să începem destul de bine și să creștem ritmul progresiv.

Foto: Rally Cow

Cât ai apucat să testezi noua mașină?
Am realizat o sesiune de teste, la care se adaugă shakedown-ul de ieri, și pot să spun că mașina e spectaculoasă. Îmi place foarte mult dar trebuie să o mai îmbunătățim, să o aducem la stilul nostru de pilotaj. Mașina poate, iar noi trebuie să ne adaptăm, ca să reușim încet, încet să mergem spre limita.

Care e proba ta favorită la Brașov?
Mie îmi place foarte mult Babarunca. Anul ăsta cred că va fi una dintre cele mai dificile probe din campionat. Sunt niste condiții foarte grele, va fi foarte alunecos. Țin minte foarte bine parcursul nostru pe Babarunca în 2018, când eram cu Peugeot 106 și am reușit o clasare în top 5 la general. Iar acum mi se pare că este mai dificilă decât a fost atunci, așa că trebuie să avem mare grija acolo. Chiar dacă îmi place, acum este destul de periculos.

Ce părere ai despre prezența lui Mads Ostberg la Raliul Brasovului?
Este un lucru foarte important să avem un pilot de așa valoare la o etapă din campionatul nostru. Cred că va fi o luptă strânsă, dar eu sper ca Simone să îi țină piept și am încredere că vă reuși. Nu doar că Simo este prietenul meu, dar chiar e un pilot foarte rapid. Și cred că Simone va avea un cuvânt de spus la cursa asta.

Dan Terea