Încă o victorie de probă pentru Ostberg dar Simone ține aproape

Foto: mihneatatu.ro

Mads Ostberg a câștigat trei din cele patru probe desfășurate până acum în cadrul Raliul Brașovului. Totuși, Simone Tempestini, a venit de fiecare dată la puține secunde după norvegian. În acest moment, pilotul Napoca Rally Academy află la 7,8 secunde în urma lui Ostberg în clasamentul general. Sebastian Barbu a avut un parcurs excelent pe ultima probă desfășurată în apropierea Fagarașului, reușind să îl devanseze pe Bogdan Marișca și să urce pe a treia poziție a clasamentului raliului.

Primele patru probe din Raliul Brasovului au fost noi pentru toți concurenții însă Simone Tempestini a reușit să rămână în apropierea campionului mondial WRC-2, Mads Ostberg. Deși nu a mai fost parcursă de multa vreme pe timp de noapte, Simone cunoaște Poiana, ultima specială a zilei, și este foarte interesant duelul celor doi pe celebra probă ce pleacă din Brașov.

Sebastian Barbu a mărit ritmul pe cea de-a doua trecere a probei Șoarș, încheind al treilea, cu timpul de 6:14,8. Acest rezultat l-a propulsat pe sibian pe 3 și în clasamentul general, unde a trecut în fața lui Bogdan Marisca. Clujeanul are de recuperat 2,5 secunde pentru a-l prinde din urma pe Barbu. Adrian Răspopa are un parcurs constant, a cincea poziție pe PS4 consolidandu-i locul 5 și “la general”. Dan Gîrtofan a fost al patrulea pe PS4 și l-a egalat pe Norbert Maior în clasament. Cu o nouă mașină, un Citroen DS3 R3T Max, Maior domină categoria RC4. Bogdan Cuzma rămâne al optulea, urmat de liderul RC2N, Andrei Gîrtofan. Bogdan Năstase se menține în Top 10 general, marindu-și avansul în fața rivalului de la clasa 11, Istvan Soos.

Pentru astăzi, mai este programată o singura speciala, ce se va desfășura la lumina proiectoarelor pe drumul de Poiană, în urcare, începând cu 19:15.

Clasament LIVE

Programul de sâmbătă, 27 Martie 2021:

10:00              Start ziua a doua (Piața Sfatului Brașov)

11:08              PS 6 – Babarunca

11:48              Regrupare și service îndepărtat (Muntele Roșu)

13:41              PS 7 – Muntele Roșu

16:19              PS 8 – Poiana Brașov (Power Stage)

16:30              Sosire festivă (Livada Poștei Brașov)

20:00              Festivitatea de premiere (Piața Sfatului Brașov)

Dan Terea