Sfatul expertului. Florin Hangu despre noile probe de lângă Făgăraș

Foto: Dan Strauti - autostiri.ro

Pe lângă probele clasice, Poiana și Babarunca, a cincizecea ediție a Raliului Brașovului vine cu două speciale complet noi. Cu o lungime de 9,8 km, respectiv 12,35 km, acestea se află în apropierea Făgărașului și vor fi parcurse de câte doua ori în prima zi de concurs. Una dintre cele mai marcante prezențe din raliurile autohtone, Florin Hangu, ne descrie aceste probe noi și îi sfătuiește pe concurenți la ce să fie atenți.

“Am parcurs probele de la Făgăraș de foarte multe ori cu motocicleta. Și asta în special pentru că peisajul, vara, este extraordinar de frumos. Noi, cei cu motocicletele, încercam de fiecare data să găsim trasee care să ne satisfacă. Să aibă urcare, să aibă coborâre, viraje lente și de viteză și așa mai departe. Concurenții din campionatul de raliuri vor avea două probe ce, cu siguranță, o să îi încânte” ne-a spus Florin Hangu.

“La prima vedere, prima probă poate părea lentă. Virajata în prima parte, urcă, iar pe sectorul final coboară. Este o specială foarte rapidă, nu cumva să înțeleagă cineva altfel. Este foarte vălurită dar extraordinar de frumoasă. Aceasta e o probă de raliu complexă, având tot ce îi trebuie.”

“Pe a doua probă nu exista diferențe de nivel ca și la cea precedentă. Aceasta traversează un sat despre care am crezut că este părăsit în momentul în care am trecut pe acolo cu motocicleta, deci în mod sigur nu va ridica probleme de trafic. Speciala secundă este și mai rapida decât prima. Este o probă de raliu foarte frumoasă, bărbătească.

Pentru un rally-ist adevărat, probele complet noi reprezintă provocări, aici urmând să se facă diferențele dintre piloți nu numai datorită mașinilor ci și a felului în care este înțeleasă proba. O probă nu este doar o parcurgere a unui traseu, ci trebuie ca acel parcurs să fie înțeles.

Ce le recomandă Florin Hangu concurenților?
“Fiind probe tehnice și foarte rapide, este necesară o atenție mare asupra alegerii cauciucurilor. Probele sunt consistente din punct de vedere al lungimii iar alegerea pneurilor va fi foarte dificilă în condiții de carosabil uscat. Acestea trebuie să țină bine de la început până la sfârșit. Există riscul ca un cauciuc moale să nu își mai facă datoria pe a doua probă. Având în vedere că se parcurg de doua ori iar service-ul este în Făgăraș, riscurile de a rata alegerea nu sunt la fel de mari că la Babarunca. Ai șansa ca măcar la a doua trecere să faci o alegere bună.

Trebuie acordata o atenție mare și setării suspensiei. Exista acele mici denivelări de care aminteam, ce pot crea surprize la viteze mari atât pe viraje cât și pe zonele de frânare. Deci, fiecare trebuie să își găsească setup-ul cel mai bun.”

“Pentru mine, a avea probe noi într-un raliu ar fi însemnat o provocare și o plăcere. Bineînțeles, este o șansă de a obține rezultate bune chiar și pentru cei ce nu au foarte mulți cai putere sub capota.” a concluzionat donul Hangu.

Conform reglementărilor actuale, Tess Rally Brașov powered by Pro-X 2021 se va desfăşura fără spectatori.

Programul Tess Rally Brașov powered by Pro-X

Joi, 25 Martie 2021

14:00              Shakedown (Crizbav – Dumbrăvița)

19:30              Festivitatea de premiere a Campionatului Național de Raliuri 2020

19:30              Start festiv (Piața Sfatului Brașov)

Vineri, 26 Martie 2021

12:00             Start raliu (Coresi Shopping Resort)

13:18             PS 1 – Făgăraș 1

13:36             PS 2 – Șoarș 1

14:11             Regrupare și service îndepărtat (Cetatea Făgăraș)

16:04             PS 3 – Făgăraș 2

16:22             PS 4 – Șoarș 2

19:15             PS 5 – Brașov (Noapte)

21:20             Sosire ziua întâi (Piața Sfatului Brașov)

Sâmbătă, 27 Martie 2021

10:00              Start ziua a doua (Piața Sfatului Brașov)

11:08              PS 6 – Babarunca

11:48              Regrupare și service îndepărtat (Muntele Roșu)

13:41              PS 7 – Muntele Roșu

16:19              PS 8 – Poiana Brașov (Power Stage)

16:30              Sosire festivă (Livada Poștei Brașov)

20:00              Festivitatea de premiere (Piața Sfatului Brașov)

Tess Tess Rally Brașov powered by Pro-X este organizat de Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilsim Sportiv și se desfășoară cu sprijinul:

TESS, distribuitor autorizat al mărcilor Volkswagen și Audi, Porsche Finance Group, Mobil 1 prin Lubexpert și Pro –X în calitate de parteneri principali.

TELL Security Sistem, BOB Motorsport, Brintex, Zizin, Cylon Motorsport, Omniasig, Auto Chelu sunt parteneri oficiali.

Infinity Trophy, MEDECOM Brașov, Silnef Security, Comprest sunt parteneri ai evenimentului.

Tess Rally Brașov powered by Pro-X este găzduit de Coresi Shoppng Resort, Hotel Ambient, Universitatea Brașov – Aula Universității.

Tess Rally Brașov powered by Pro-X este susținut de Consiliul Judetean Brașov, Consiliul Local și Primăria Brașov, de Consiliul Local și Primăria Făgăraș, Consiliul Local și Primăria Măneciu, Primăria Dumbrăvița, Primăria Crizbav.

Desfășurarea Tess Rally Brașov powered by Pro-X va fi supravegheată de Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, de IJJ Prahova, IJ de Poliție Brașov și Prahova, ISU Prahova și ISU Brașov, Crucea Roșie Brașov.

Parteneri media: autorally.ro, raliulbrasovului.ro, Rock FM, Biz Brașov, autostiri.ro, newsbv.ro, RallyMax, Zile și Nopți, Radio Făgăraș.

Dan Țerea
Ofițer de Presă Tess Rally Brașov powered by Pro-X
0740 199 309
dan@autorally.ro