Interviu cu Bogdan Marișca înainte de Raliul Brașovului

Foto: Napoca Rally Academy

Înainte de ediția aniversară a Raliului Brașovului, ce va avea loc vineri și sâmbătă (26-27 martie 2021), Bogdan Marișca ne-a răspuns la câteva întrebări. Dublu câștigător la Brașov, pilotul Napoca Rally Academy va concura în premieră la Tess Rally Brașov powered by Pro-X cu noul Ford Fiesta Rally2 MK2.

Cum a fost prima ta victorie la Brașov?
Pentru mine, Brasovul este un oraș special. Bunicii din partea mamei au fost brașoveni, locuind pe drumul Poienii, iar eu acolo mi-am petrecut toate vacanțele. Deci este lesne de înțeles că o mare parte din pasiunea mea pentru raliuri se trage și de aici, pentru că am trăit foarte intens ca și copil/spectator ediții întregi ale Raliului Zăpezii. Așa încât, prima mea victorie la Brașov și prima “Poiana” câștigată au un loc aparte în amintirea și sufletul meu.

Foto: RallyZoom.ro

Zi-ne și cum a fost la ultima oara când ai castigat acest raliu.
La ultima victorie, țin minte că am eram în lupta pentru primul loc cu Vali Porcișteanu și cu Marco Tempestini. Erau doar câteva secunde intre mine și Vali înainte de ultima probă a raliului, Babarunca pe întors. Stiu că am așteptat la final de PS să vedem timpul lor ca să știm cum stăm. Am câștigat noi și ne-am bucurat.

Raliul Brasovului este recunoscut pentru vremea capricioasă, impredictibilă, ce deseori joacă un rol important în desfășurare. Ți-au fost vreodată date peste cap planurile din acest motiv?
La Brașov, mai mult ca nicăieri altundeva, se potrivește zicala cu “socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”… De multe ori, vremea și implicit alegerea cauciucurilor au fost determinante la Brașov. Și după cum se anunță prognoza se pare că nici anul acesta nu va fi altfel.

Preferi raliurile brașovene pe asfalt uscat, pe ploaie sau cele pe zăpadă?
Nu prea țin minte un raliu al Brașovului doar uscat sau doar ud. Așa cum ți-am spus, din punct de vedere al condițiilor meteo și aderenta, Brașovul este “altfel”. Mai în gluma mai în serios, cred că Ministerul Agriculturii ar trebui să aibă un agreement cu Bela în așa fel încât alegerea datei din calendarul CNR al raliului Brașovului să nu pericliteze culturile agricole, știut fiind că indiferent când se ține, sunt șanse mari să ningă…

Care dintre victoriile tale la Brașov a fost mai greu de obținut?
Pentru mine nu este mai ușor să câștigi un raliu sau altul și cu atât mai puțin la Brașov. Deci nu o să spun vreodată că a fost o cursa câștigată ușor. Nici la Brașov.

Care este proba specială care iți place cel mai mult aici?
Pentru că am copilărit pe Poiană aș fi tentat să spun că aceasta, în coborâre. Dar cred că cele două Babarunca (dus-întors) fac diferență.

Conform reglementărilor actuale, Tess Rally Brașov powered by Pro-X 2021 se va desfăşura fără spectatori.

Programul Tess Rally Brașov powered by Pro-X

Joi, 25 Martie 2021

14:00              Shakedown (Crizbav – Dumbrăvița)

19:30              Festivitatea de premiere a Campionatului Național de Raliuri 2020

19:30              Start festiv (Piața Sfatului Brașov)

Vineri, 26 Martie 2021

12:00             Start raliu (Coresi Shopping Resort)

13:18             PS 1 – Făgăraș 1

13:36             PS 2 – Șoarș 1

14:11             Regrupare și service îndepărtat (Cetatea Făgăraș)

16:04             PS 3 – Făgăraș 2

16:22             PS 4 – Șoarș 2

19:15             PS 5 – Brașov (Noapte)

21:20             Sosire ziua întâi (Piața Sfatului Brașov)

Sâmbătă, 27 Martie 2021

10:00              Start ziua a doua (Piața Sfatului Brașov)

11:08              PS 6 – Babarunca

11:48              Regrupare și service îndepărtat (Muntele Roșu)

13:41              PS 7 – Muntele Roșu

16:19              PS 8 – Poiana Brașov (Power Stage)

16:30              Sosire festivă (Livada Poștei Brașov)

20:00              Festivitatea de premiere (Piața Sfatului Brașov)

Tess Tess Rally Brașov powered by Pro-X este organizat de Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilsim Sportiv și se desfășoară cu sprijinul:

TESS, distribuitor autorizat al mărcilor Volkswagen și Audi, Porsche Finance Group, Mobil 1 prin Lubexpert și Pro –X în calitate de parteneri principali.

TELL Security Sistem, BOB Motorsport, Brintex, Zizin, Cylon Motorsport, Omniasig, Auto Chelu sunt parteneri oficiali.

Infinity Trophy, MEDECOM Brașov, Silnef Security, Comprest sunt parteneri ai evenimentului.

Tess Rally Brașov powered by Pro-X este găzduit de Coresi Shoppng Resort, Hotel Ambient, Universitatea Brașov – Aula Universității.

Tess Rally Brașov powered by Pro-X este susținut de Consiliul Judetean Brașov, Consiliul Local și Primăria Brașov, de Consiliul Local și Primăria Făgăraș, Consiliul Local și Primăria Măneciu, Primăria Dumbrăvița, Primăria Crizbav.

Desfășurarea Tess Rally Brașov powered by Pro-X va fi supravegheată de Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, de IJJ Prahova, IJ de Poliție Brașov și Prahova, ISU Prahova și ISU Brașov, Crucea Roșie Brașov.

Parteneri media: autorally.ro, raliulbrasovului.ro, Rock FM, Biz Brașov, autostiri.ro, newsbv.ro, RallyMax, Zile și Nopți, Radio Făgăraș.

Dan Țerea
Ofițer de Presă Tess Rally Brașov powered by Pro-X

0740 199 309
dan@autorally.ro