Mads Østberg și Sergiu Itu au obținut victoria TESS Rally Brașov – Ediția 52

Aflat pentru a doua oară într-o competiție din România, norvegianul Mads Østberg a revenit cu succes pe probele TESS Rally Brașov – de această dată pe macadam – câștigând autoritar ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri “Betano”, într-un echipaj cu clujeanul Sergiu-Sebastian Itu – campion național absolut în acest sezon alături de Simone Tempestini

Locul 1 – Mads Østberg & Sergiu-Sebastian Itu ( Citroën C3 Rally2)

Fostul campion mondial al categoriei suport WRC2 din 2020, Mads Østberg și-a început cu dreptul a doua apariție în cadrul celui mai important eveniment automobilistic al județului Brașov, câștigând speciala “Bran 1” cu un avantaj confortabil în fața tinerei speranțe brașovene – Andrei Gîrtofan. Proba următoare – “Predeal” – i-a oferit șansa norvegianului de a-și lua un avans mai mult decât suficient. Evident, înainte de a reveni în parcul service din zona Coresi Business Campus, sportivul ce în urmă cu doar câteva săptămâni și-a adjudecat victoria ultimei etape a FIA ERC – Raliul Ungariei, trebuia să încheie și prima trecere pe cea mai lungă specială a ediției din acest an a TESS Rally Brașovcompetiție cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov, respectiv de Consiliul Judeţean Brașov. A fost o nouă victorie de probă categorică pentru perechea Østberg-Itu Jr, aceștia aflându-se la acel moment în fruntea plutonului cu un avantaj de aproape 2 minute în fața brașovenilor Andrei Gîrtofan cu Doru Vraja, aceștia fiind urmați de echiperii ProRally Team Brașov – Dan Gîrtofan și Andrei Toderaș, cei ce au adus – în premieră pe probele brașovene – noul model Škoda Fabia RS Rally2.

Ultima buclă a primei zile de concurs – formată din câte o nouă trecere pe Bran și Săcele – avea să se consume la lumina farurilor. Liderii raliului – Mads Østberg și Sergiu-Sebastian Itu n-au părut afectați de această schimbare, și la bordul modelului Citroën C3 Rally2 s-au impus fără probleme atât pe PS4 Bran 2, cât și pe ultima probă a zilei – PS5 Săcele 2. Astfel, la finalul primei zile și cu 92,72 kilometri speciali parcurși, echipierii CB Rally Vest – la această etapă – își consolidau poziția de lideri cu un avantaj de aproape 3 minute și jumătate, urmați de perechile A. Gîrtofan-Vraja, respectiv veteranului Giri secondat de tânărul Toderaș.

Locul 2 – Andrei Gîrtofan & Doru Vraja (Škoda Fabia R5)

Ziua 2 – și implicit ultima de concurs – avea să presupună Power Stage-ul Săcele 3 și Super Speciala “Brașov Rally Show”. În ambele cazuri, supremația le-a revenit liderilor de peste noapte, astfel că, învingătorii Ediției 52 a TESS Rally Brașoveveniment cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov respectiv Consiliul Judeţean Brașov – sunt nimeni-alții decât Mads ØSTBERG și Sergiu-Sebastian ITU. Poziția secundă, la final de etapă – le-a revenit lui Andrei GÎRTOFAN și Doru VRAJA, cei doi sărbătorind podiumul împreună cu echipierii Dan GÎRTOFAN și Andrei TODERAȘ – ocupanții ultimei poziții a podiumului.

TOP5-ul ultimei etape a Campionatului Național de Raliuri “Betano” a fost completat de Bogdan Cuzma cu Hugo Magalhães – veniți pe 4, respectiv de noii campioni naționali pe macadam – harghitenii Adi Teslovan cu Vajk-Imre Cseh – ocupanții locului 5.

Locul 3 – Dan Gîrtofan & Andrei Toderaș (Škoda Fabia RS Rally2)

Victoria etapei brașovene în cadrul clasei RC2N le-a revenit lui Vali Porcișteanu și Dan Dobre, care astfel devin câștigătorii Grupei N pentru al doilea sezon consecutiv, în vreme ce, în lipsa fraților Norbert și Francesca Maior – ambasadori ai TESS Rally Brașov, respectiv a lui Cristi Sugár și Vlad Colceriu de la startul raliului, sibienii Jean Tatu Jr și Gabriel Lazăr s-au impus în ierarhia clasei RC4, a mașinilor cu tracțiune față dar și a Juniorilor.

Cu un rezultat foarte bun a încheiat ultima etapă a sezonului național de raliuri și Costi Tudose – secondat în premieră de Rareș Fetean – câștigători al clasei RC5 și Clio Rally5 Challenge, urmați în ambele de cazuri de Sebastian Scîrlet și Sebastian Itu, deja campioni ai ambelor clasamente. De cealaltă parte, Paul Popa cu Tudor Mârza s-au impus autoritar în cadrul clasei RC5N și a Swift Cup, cucerind sezonul în cel dintâi clasament, în timp ce campionul acestui sezon la Swift Cup rămâne un alt sibian – în persoana lui Alexandru Cazacu, campion și în ierarhia Debutanților.

Din nefericire, o problemă tehnică la silit la abandon în prima zi pe slovenul Mitja Bozic, astfel clasa NAT11 a rămas necucerită, în timp ce ierarhia clasei NAT12 a oferit un adevărat roller-coaster, după ce campionii până la startul etapei Attila Jakab și Levente Mag au depus armele înaintea ultime probe de sâmbătă – conducerea trecând la Dan Albuț și Ruxandra Mârza-Lechințan, dar care au fost loviți de ghinion la rândul lor, abandonând pe PS6 Săcele 3, șefia clasei NAT12 revenindu-le până la sfârșit harghitenilor Jakab și Mag.

În ceea ce privește Trofeul Rally Start, bănățeanul Emanuel Resiga rămâne invincibil pe macadam în acest sezon – cu excepția etapei ieșene – și obține victoria TESS Rally Brașov, secondat în premieră de Vlad Colceriu. Cei doi s-au impus și în cadrul clasei A1, în timp ce clujenii Mircea Onofrei și Raluca Magdaș sparg ghinionul etapelor precedente și se impun la A2. De ghinion a avut parte însă Alexandra Teslovan cu Vlad Terzi – campioni ai Trofeului Rally Start Junior, astfel victoria etapei brașovene le-a revenit lui Flaviu Suciu și prietenei sale – Ioana Ignat.

Podiumul absolut al TESS Rally Brașov – Ediția 52

Vezi AICI clasamentele finale

TESS Rally Brașov – Ediția 52 este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Auto Blic Brașov, cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliul Local al Municipiului Brașov respectiv Consiliul Judeţean Brașov. Evenimentul se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv prin Agenția Națională pentru Sport.

Parteneri Oficiali: TESS Brașov – reprezentant Audi & Volkswagen, Lubexpert – distribuitor autorizat Mobil1, Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto, Dinamic92, NetBet, TELL Security Systems România, Coresi

Parteneri Principali: Cricova, Comprest, Turbocar, Zizin, Medecon, Holoss, Konvekta, Cyclon Motorsport, PrintINK, Media Construct, IceTeam, TehnoSting, Predeal Oficial, Auto Novex, Țiriac Auto

Parteneri media: Zile și Nopți, RockFM, Autorally.ro, BizBrașov, NewsBv.ro, Brasovstiri.ro

TESS Rally Brașov – Ediția 52 este organizat cu sprijinul Consiliului Local Râșnov, Consiliului Local Bran, Consiliului Local Săcele, Consiliului Local Crizbav, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Poliție Rutieră, Poliția Locală Brașov.