TESS Rally 48 – Finala se joacă la Brașov

După ce mai bine de două decenii, TESS Rally a dat startul în Campionatul Național de Raliuri, celei de-a 48-a ediții a raliului brașovean ii revine onoarea de a organiza finala celui mai spectaculos și mai complex campionat de motorsport din România.

După un sezon cu rezultate bune sau mai puțin bune, cei mai titrați piloți români de raliuri se vor întrece pe specialele TESS Rally 48 pentru încununarea cu titlul de campion național absolut al sezonului 2019. Acestora li se vor adăuga mulți alți concurenți care vor lupta pentru poziții cât mai bune în clasamentele anuale finale ale diferitelor categorii. Pentru a nivela rapoartele dintre aceștia și pentru a oferi șanse cât mai apropiate, TESS Rally 48 vine cu o suprafață de rulare nouă și, implicit, cu trasee de concurs noi. Așadar, raliul brașovean revine la macadam, suprafața ce l-a făcut cunoscut la nivel național acum 48 de ani.

Organizatorii celui mai longeviv raliu național au pregătit pentru finala sezonului probe complet noi. “Suntem convinși că echipajele prezente la TESS Rally 48 vor aprecia calitatea suprafeței de rulare a probelor speciale propuse pentru cele două zile de concurs. Nu putem decât să le mulțumim autorităților locale din Râșnov, Bran, Șinca, Holbav și Crizbav pentru deschiderea de care au dat dovadă când le-am prezentat proiectul nostru” a declarat Cristian Andrei, mangerul TESS Rally 48. “Pentru ca totul să fie nou în etapa de anul acesta, am schimbat și locația superspecialei, revenind la un traseu foarte apreciat de către participanții la raliurile Țara Bârsei. Și aici mă refer la serpantinele ce duc spre campusul universitar din Brașov.” a adăugat Cristian Andrei.

TESS Rally 48 va debuta joi, 17 octombrie, cu prezentarea echipajelor și startul festiv, ce vor avea loc în Piața Sfatului din Brașov. Vineri dimineață (18 octombrie) este programată sesiunea de shakedown. Aceste teste premergătoare se vor desfășura începând cu ora 08:00, pe un drum forestier pus la dispoziție de Primăria Crizbav. În a doua parte a zilei vor avea loc primele două speciale, Holbav – Șinca Nouă și Râșnov – Bran, iar seara spectatorii vor împânzi proba spectacol Brașov Rally Show. Sâmbătă (19 octombrie) resprezintă ultima zi de concurs a Campionatului Național de Raliuri 2019 și cuprinde parcurgerea de câte două ori a trei probe, Holbav – Șinca Nouă, Râșnov – Glejerie și Strâmbă. Festivitatea de premiere a câștigătorilor TESS Rally 48, dar și nominalizarea campionilor naționali ai sezonul 2019, vor încheia ziua de sâmbătă în aceeași locație plină de istorie, Piața Sfatului din Brașov.

TESS Rally 48 este organizat de Auto Blic, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este susținut de Primăria și Consiliul Local Braşov, Agenția de Dezvoltare Durabilă Brașov și se desfășoară cu sprijinul autoritatiilor locale – Primăria și Consiliul Local Râșnov, Bran, Holbav, Șinca Nouă, Șinca Veche și Crizbav.
Parteneri oficiali ai evenimentului sunt TESS Braşov, distribuitor Volkswagen şi Audi, alături de Pro X și de Lubexpert – importator şi distribuitor Mobil 1 în România.
Coresi Shopping Resort, Porsche Finance Group şi Hotel Aro Palace sunt parteneri principali ai raliului.

Parteneri: Zizin, Konvekta Brașov, Auto Chelu, Tell Security System Brașov, SDS, Comprest Braşov, Crama Gîrboiu, Silnef Security, Cyclon Motorsport Braşov.
TESS Rally Braşov 48 nu se poate desfăşura fără sprijinul Serviciului de Poliţie Rutieră Braşov, a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi a Grupării de Jandarmi Mobile Braşov.
Găzduit de Coresi Shopping Resort. Parteneri media: Rock FM, Zile şi Nopţi, AutoRally.ro, NewsBV.ro
Parteneri media: Rock FM, Zile şi Nopţi, AutoRally.ro, NewsBV.ro

Dupa ce mai bine de doua decenii, in care TESS Rally a dat startul in Campionatul National de Raliuri, celei de-a 48-a editii a raliului brasovean ii revine onoarea de a organiza finala celui mai spectaculos si mai complex campionat de motorsport din Romania.

Dupa un sezon cu rezultate bune sau mai putin bune, cei mai titrati piloti romani de raliuri se vor intrece pe specialele TESS Rally 48 pentru incununarea cu titlul de campion national absolut al sezonului 2019. Acestora li se adauga multi alti concurenti care vor lupta pentru pozitii cat mai bune in clasamentele anuale finale ale diferitelor categorii. Pentru a nivela rapoartele dintre acestia si pentru a oferi sanse cat mai apropiate, TESS Rally 48 vine cu o suprafata de rulare noua si, implicit, cu trasee de concurs noi. Asadar, raliul brasovean revine la macadam, suprafata care a facut-o cunoscuta la nivel national acum 48 de ani.

Organizatorii celui mai longeviv raliu national au pregatit pentru finala sezonul probe complet noi. “Suntem convinsi ca echipajele prezente la TESS Rally 48 vor aprecia calitatea suprafetei de rulare a probelor speciale propuse pentru cele doua zile de concurs. Nu putem decat sa multumim autoritatilor locale din Rasnov, Bran, Sinca, Holbav si Crizbav pentru deschiderea de care au dovada cand le-am prezentat proiectul nostru” a declarat Cristian Andrei, mangerul TESS Rally 48. “Pentru ca totul sa fie nou in etapa de anul acesta, am schimbat si locatia superspecialei, revenind la un traseu foarte apreciat de participantii la raliurile Tara Barsei. Si aici ma refer la serpantinele care duc spre campusul universitar din Brasov.” a adaugat Cristian Andrei.

TESS Rally 48 va debuta joi, 17 ocotombrie, cu prezentarea echipajelor si startul festiv, ce vor avea loc in Piata Sfatului din Brasov. Vineri dimineata (18 octombrie) este programata sesiunea de shakedown. Aceste teste premergatoare se vor desfasura incepand cu ora 08:00, pe un drum forestier pus la dispoztie de Primaria Crizbav. In a doua parte a zilei vor avea loc primele doua speciale, Holbav – Sinca Noua si Rasnov – Bran, iar seara spectatorii vor impanzii proba spectacol Brasov Rally Show. Sambata (19 octombrie) resprezinta ultima zi de concurs a Campionatului National de Raliuri 2019 si cuprinde parcurgerea de cate doua ori a trei probe, Holbav – Sinca Noua, Rasnov – Glejerie si Stramba. Festivitatea de premiere a castigatorilor TESS Rally 48, dar si nominalizarea campionilor nationali ai sezonul 2019, vor incheia ziua de sambata in aceeasi locatie plina de istorie, Piata Sfatului din Brasov.

TESS Rally 48 este organizat de Auto Blic, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este sustinut de Primăria si Consiliul Local Braşov, Agentia de Dezvoltare Durabila Brasov si se desfasoara cu sprijinul autoritatiilor locale – Primaria si Consiliul Local Rasnov, Bran, Holbav, Sinca Noua, Sinca Veche si Crizbav.
Parteneri oficiali ai evenimentului sunt TESS Braşov, distribuitor Volkswagen şi Audi, alaturi de Pro X si de Lubexpert – importator şi distribuitor Mobil 1 în România.
Coresi Shopping Resort, Porsche Finance Group şi Hotel Aro Palace sunt parteneri principali ai raliului.

Parteneri: Zizin, Konvekta Brasov, Auto Chelu, Tell Security System Brasov, SDS, Comprest Braşov, Crama Girboiu, Silnef Security, Cyclon Motorsport Braşov.
TESS Rally Braşov 48 nu se poate desfăşura fără sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră Braşov, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, a Grupării de Jandarmi Mobile Braşov.
Găzduit de Coresi Shopping Resort.
Parteneri media: Rock FM, Zile şi Nopţi, AutoRally.ro, NewsBV.ro