Simulare de interventie ISU pe probele de raliu

Inaintea startului TESS Rally 48, ultima etapa a Campionatului Nationat de Raliuri Dunlop 2019, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Țara Bârsei” al Judetului Brasov si reprezentanti ai Federatiei Romane de Automobilism Sportiv au participat la un exercitiu in care a fost simulata o interventie de urgenta pe probele speciale ale unui raliu, in urma unui accident in timpul concursului.

Joi, 16 octombrie 2019, cu o zi inaintea startului festiv TESS Rally 48, a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Țara Bârsei” al Judetului Brasov, o conferinta-simulare privind interventia echipajelor medicale si de descarcerare ISU in cazul unui accident petrecut pe o proba speciala de raliu. La aceasta actiune au participat echipajele ISU, in frunte cu Inspectorul sef Locotenent colonel Lucian Marciu si Presedintele Comisiei de Raliuri din cadrul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Daniel Ungur, impreuna cu pilotul brasovean Dan Girtofan si fiul acestuia, Andrei. In aceasta simulare, tanarul Andrei Girtofan a jucat rolul pilotului-pacient accidentat in cadrul unui raliu.

Personalul ISU a luat act de lucrurile specifice aflate intr-o masina de curse, masini echipate cu dotari diferite fata de cele de strada si care necesita interventie de specialitate din partea echipajelor de salvare. La finalul exercitiului, locotenent colonel Lucian Marciu a declarat ca aceste intalniri sunt de mare ajutor pentru subalternii sai, si-a exprimat dorinta de a continua acest gen de simulari si in viitor si le-a urat un raliu “fara incidente” tuturor participantilor.