Simone Tempestini, liderul Raliului Brașovului 2022 – Ediția 51, după prima zi de concurs

De 6 ori campion național absolut, Simone Tempestini se îndreaptă cu pași siguri de al 7-lea titlu după ce s-a impus în 3 din cele 5 probe speciale desfășurate în prima zi a Raliului Brașovului 2022 – Ediția 51

Deși principalul său rival la titlul din acest an – Sebastian Barbu – a deschis raliul cu victoria de pe Săcele 1 și a încheiat-o cu cel mai rapid timp pe proba spectacol Brașov Rally Show, Simone a fost avantajat de victoria celorlalte probe speciale desfășurate, astfel că după prima zi, acesta, împreună cu Sergiu Itu, sunt lideri cu un avans de 1m11,0s în fața lui Barbu și Iancu, în timp ce brașovenii Andrei Gîrtofan și Doru Vraja au încheiat prima zi de concurs la numai 35,3 secunde de sibienii de pe poziția secundă.

Cu timp de TOP 5 pe toate cele 4 probe desfășurate pe macadam, Raul Badiu și Rareș Fetean ocupă poziția de lideri provizorii ai grupei N, fiind urmați de Bogdan Talașman cu Laurențiu Mandu, respectiv invitații din Ucraina – Oleksandr Melnychuk și Liubomyr Shumakov.

În clasamentul mașinilor cu tracțiune pe puntea față și clasa RC4, lideri după prima zi de concurs sunt clujenii Marius Sîncrăianu și Alina Bianca Pop datorită victoriei pe ambele treceri ale probei Azuga, fiind urmați de Cristi Sugár cu Vlad Colceriu – câștigătorii celorlalte probe speciale, respectiv Mihnea Hanea cu Levente Csegzy, aceleași unități de măsură păstrându-se și în cadrul 208 R2 Cup. Chiar dacă în etapele precedente au arătat un ritm foarte bun, o greșeală pe Săcele 1 i-a costat atât victoria la RC5 cât și titlul la Juniori pe Costi Tudose și Teodor Gabriel Găină (Renault Clio Rally5)

Datorită problemelor echipajului amintit anterior, István Soós și Ákos Szabó sunt liderii clasei RC5 și Clio Rally5 Challenge, urmați de Artur Luca și Sabrina Nora Camarda – la a doua prezență cu modelul francez, în timp ce brașovenii Mihai Dumitrescu și Bogdan Nițescu au suferit un accident violent – dar din care au ieșit nevătămați – imediat după startul primei probe speciale. De cealaltă parte, la RC5N, lucrurile stau ceva mai comode pentru lideri, Paul Popa și Tudor Mârza având un avantaj bun de peste 5 minute în fața echipajului local Radu Lambrino și Andrei Aițculesei, în timp ce a treia poziție la clasă le revine lui Lucian Țugulea cu Radu Gurămultă, în timp ce la Swift Cup, a treia poziție este ocupată de Vlad Pieptu cu Alexandru Șimon. Porniți de la start cu titlul Cupei Dacia pe masă, Sebastian Scîrlet și Eduard Zamfirache au fost loviți de ghinion care pe prima probă, cei doi parcurgând jumătate din ea cu capota deschisă, după care au fost „loviți” și de probleme la sistemul de frânare. Totuși, abandonul tehnic al rivalilor lor – Răzvan Ungureanu și Andrei Mitrașcă – îi aduce pe sportivii Delta Racing Team România la 5 probe distanță de titlul Cupei Dacia, cei doi fiind urmați de soții Radu cu Dorina Luca, respectiv aceeași Ungureanu cu Mitrașcă.

Prima probă specială a fost o adevărată capcană chiar și pentru unii dintre cei mai experimentați sportivi ai Campionatului Național de Raliuri, asta după ce soții Bogdan și Delia Năstase au ieșit în decor după cca 6 km, lăsând culoar liber spre victoria clasei NAT11 lui Dragoș Dinu și Traian Arsenescu, cei doi fiind urmați de Bogdan Moldovan cu Sergiu Rogozan. În ceea ce privește ierarhia NAT12, campionii matematici Samuil Mircea și Călin Maier nu mai pot pierde victoria etapei decât în cazul unei defecțiuni tehnice, totul după ce rivalii lor – tot bănățeni – Emanuel și Denisa Resiga au avariat mașina chiar pe Shakedown-ul de la Crizbav. A doua poziție îi revine însă lui Ciprian Lupu, alături de Andrei Pintilii.

La SSV, clasă prezentă doar în etapele de macadam, Adrian Baciu cu Ciprian Solomon sunt lideri după problemele lui Antal Bíró și Tamás Sprencz. La prima etapă de macadam din carieră, Radu Lambrino și Andrei Aițculesei sunt lideri la Debutanți CNRB, urmați de echipajele Țugulea-Gurămultă și Scîrlet cu Zamfirache. De cealaltă parte la Juniori, Sugár cu Colceriu conduc detașat în fața lui Hanea cu Csegzy, respectiv campionii matematici Jean Tatu Jr și Gabriel Lazăr.

Deși nu a avut succes nici în etapa sa de casă – fiind ghinionist pe toate etapele de macadam – Cătălin Ienășel este campionul absolut al Campionatului Național de Rally2, în ciuda victoriei lui Alexandru Cazacu cu Aurelian Măluțan, urmați de Attila Jakab și Levente Mag, cei doi pierzând victoria din cauza unei parcurgeri suplimentare pe Super Specială. A treia poziție la general Rally2 le revine lui Eduard Crintoiu și George Marcu.

Raliul Brașovului 2022 – Ediția 51 continuă și astăzi, 29 octombrie, cu restul de 5 probe speciale rămase – câte 3 treceri pe „Bran” respectiv alte două treceri pe „Pârâul Rece

Raliul Brașovului 2022 – Ediția 51 este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, fiind organizat de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov cu susținerea Consiliului Județean Brașov, Primăriei și Consiliul Local Bran, Primăriei și Consiliul Local Săcele, Primăriei și Consiliului Local Predeal, Primăriei și Consiliului Local Crizbav și Parcului Național Bucegi.

Parteneri oficiali: TESS – importator oficial în România al brandurilor Audi și Volkswagen, Porsche Finance Group România, Mobil1 prin importatorul local Lubexpert, NetBet, Dinamic 92, Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto

Găzduit de: Ambient Hotels Brașov și Coresi Business Campus

Evenimentul este organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului, prin sprijinul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratul Județean de Poliție Brașov și Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov.

Parteneri principali: Service Auto Chelu Brașov, TELL Security Systems România, Comprest, TurboCar Serv, Zizin, Cyclon Motorsport, Medecon, Centrul Medical Maria, Cricova, Konvekta, TehnoSting, PrintINK, Media Construct – agent de publicitate, IceTeam – Service și Motorsport, Sunete, Țiriac Auto Brașov

Parteneri media: RockFM, Zile și Nopți, Autorally, BizBrașov, brasovstiri.ro, newsbv.ro, Radio România Brașov FM