Simone Tempestini conduce dupa prima jumatate a TESS Rally Brasov

Ziua a doua a Tess Rally Brasov a început perfect pentru echipajul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini / Marc Banca (Citroen DS3 R5). Cei doi au reușit să se impună pe PS3 cu timpul de 4.22.1 și au fost mai rapizi cu 5 secunde și 5 zecimi decât colegii lor de la NRA, Bogdan Marișica și Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5). Al treilea timp pe traseul dintre Poiana Brașov și Râșnov a aparținut echipajului brașovean Dan Gîrtofan / Tudor Mîrza (Skoda Fabia R5). Reprezentanții Prorally Team Brașov au încheiat cei 8,20 de kilometri de probă specială cu timpul de 4.30.1, la 8 secunde de Simone Tempestini. Poziția a patra a revenit unui alt echipaj din Brașov. Manu Mihalache și Janos Soos, la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo IX au câștigat duelul de la clasa 3 cu echipajul Valentin Porcișteanu și Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo IX), astfel că lupta pentru supremația clasei se anunță extrem de interesantă.

Cea de-a doua probă a zilei a fost o afacere în familie. Trei echipaje de la Napoca Rally Academy au obținut cei mai buni timpi pe cei 16.05 kilometri dintre Râșnov și Predeal.  Marișca a terminat primul cu un avans de trei zecimi de secundă în fața campionului național en-titre, Simone Tempestini. Poziția a treia a revenit echipajului Florin Tincescu / Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer Evo IX). Dan Gîrtofan a terminat al patrulea, la 8 secunde și 5 zecimi în spatele lui Marișca și a pierdut locul al doilea în clasamentul general. Poziția a cincea i-a revenit lui Valentin Porcișteanu, iar pe locul șase s-a situat echipajul Raul Badiu / Gabriel Lazăr la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo X.

Astfel înainte de cel mai important test, proba dublă Babarunca/Cheia, cu o lungime cumulatata de peste 50 km, Simone Tempestini este lider în Tess Rally 46. El are un avans de 11.7  secunde față de coechipeirul său, Bogdan Marișca. Poziția a treia este ocupată de Dan Gîrtofan care are o întârziere de 17.8 secunde față de liderul competiției.

La clasa trei, Valentin Porcișteanu este lider și are un avans de 8.7 secunde în fața brașoveanului Manu Mihalache, în timp ce locul al treilea este ocupat de Raul Badiu (Mitsubishi Lancer Evo X), la 14 secunde în spatele lui „Vallino”.

La clasa 5, echipajul Adrian Răspopa / Cosmin Diacu (Citroen DS3 R3T) conduce autoritar și are un avans de 33.4 secunde în fața cuplului Adrian Teslovan / Imre Cseh (Citroen DS3 R3T). Poziția a treia, la aproape două minute în spatele lui Răspopa, este ocupată de echipajul Gabriel Ene / Petru Paler (Renault Clio).

La clasa 7, Mihai Manole și Florin Dorca (Peugeot 208 R2) sunt scăpați în învingători, ei având un avans de un minut și cinci secunde în fața echipajului Cătălin Grigoriu / Sebastian Itu (Ford Fiesta).

La clasa 9, echipajul Norbert Maior / Dorin Pulpea (Dacia Sandero) ocupă prima poziție. Podiumul este completat de echipajul Bogdan Vrabie / Rareș Badea (Suzuki Swift Sport) și de perechea Csongor Szabo / Rareș Fetean (Suzuki Swift Sport).

La clasa 11 lupta se dă între echipajele Romulus Preda / Alina Pop (Mitsubishi Lancer Evo VII) și Thomas Abraham / Rareș Silasi (Mitsubishi Lancer Evo III). La jumătatea competiției, Romulus Preda are un avans de 20.7 față de Abraham. Pe poziția a treia a clasamentului se află echipajul Jean Tatu / Cristi Florea (Subaru Impreza).

La istorice, veteranul pilot brașovean Gunther Graef, alături de Cristi Cibu, la bordul unui BMW 1602, conduce autoritar în clasament.

Parcul de service este amplasat la Coresi Shopping Resort.

Tess Rally Braşov este organizat de Auto Blic, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi al Consiliului Local Braşov, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Parteneri oficiali ai evenimentului sunt Tess Braşov, distribuitor Volkswagen şi Audi, Lubexpert, importator şi distribuitor Mobil 1 în România. Pro-X, Porsche Finance Group Romania, Superland, Hotel Aro Palace şi Zizin sunt parteneri principali ai raliului. Parteneri: Comprest Braşov, Silnef Security, Selgros Cash&Carry, Pell Collection. Partenerii tehnici sunt Cyclon Motorsport și Infinity Trophy.

 

Tess Rally Braşov nu se poate desfăşura fără sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră Braşov şi Prahova, R.A.T. Braşov, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi Prahova, al Grupării de Jandarmi Mobile Braşov şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.

 

Găzduit de Coresi Shopping Resort. Parteneri media: Rock FM, Zile şi Nopţi, Autorally.ro.

 

Program Tess Rally Braşov:


Vineri 31.03.2017

09:00 – Shakedown Râşnov
18:53 – PS1 Râşnov
19:34 – PS2 Braşov Rally Show

 

Sâmbătă 01.04.2017

08:48 – PS3 Poiana Braşov – Râşnov
09:13 – PS4 Râşnov – Pârâul Rece
11:26 – PS5 Babarunca
14:02 – PS6 Cheia
16:45 – PS7 Poiana Braşov – Power Stage