Ostberg a câștigat a doua speciala și a preluat conducerea Raliului Brașovului

Foto: Rally Cow

După ce s-a clasat al doilea pe prima probă, la jumătate de secundă în urma lui Simone Tempestini, Mads Ostberg și-a luat revanșa pe speciala secundă, fiind mai rapid cu 3,6 secunde decât campionul nostru național. Așadar, Ostberg devine lider al clasamentului raliului. Dan Gîrtofan a avut probleme și a pierdut contactul cu vârful clasamentului.

Mads Ostberg a recuperat handicapul de pe prima specială, câștigând PS2 Soars. Pilotul norvegian a parcurs cei 12,35 km ai acestei probe cu timpul de 11:09,2. Simone Tempestini a venit al doilea, “cazând” pe a doua poziție și la general, fiind acum la 3,1 secunde în urma noului lider. Dan Gîrtofan, al treilea pe prima specială, a întâmpinat probleme pe PS2, pierzând peste un minut.

Sebastian Barbu a reușit al treilea timp al probei secunde, devansandu-l la general pe Adrian Răspopa și apropiindu-se la 3,5 secunde de ocupantul celei de-a treia poziții a clasamentului general, ocuapata acum de Bogdan Marișca. Răspopa rămâne al cincelea, în urma să urcând Norbert Maior, ce piloteaza o mașină cu tracțiune față. Bogdan Cuzma nu a reușit să profite prea mult de problemele lui Gîrtofan, pastrandu-și cea de-a șaptea poziție a clasamentului general.

Dan Gîrtofan a căzut până pe a opta poziție a clasamentului general, la peste 12 minute în urma liderului, fiind la doar 2,4 secunde în fața fiului sau, Andrei. Juniorul Gîrtofan, continuă să conducă în clasamentul RC2N, însă Adi Teslovan s-a apropiat de el la doar 1,8 secunde. Bogdan Năstase rămâne al zecelea la general, având 6,8 secunde în fața lui Istvan Soos în categoria Nat11.

Proba a fost oprită după ieșirea în decor a echipajului bulgar Nikola Mishev / Yanaki Yanakiev, ce a necesitat intervenția unității de descarcerare.

Clasament LIVE

Program in continuare:

Vineri, 26 Martie 2021

16:04             PS 3 – Făgăraș 2

16:22             PS 4 – Șoarș 2

19:15             PS 5 – Brașov (Noapte)

21:20             Sosire ziua întâi (Piața Sfatului Brașov)

Sâmbătă, 27 Martie 2021

10:00              Start ziua a doua (Piața Sfatului Brașov)

11:08              PS 6 – Babarunca

11:48              Regrupare și service îndepărtat (Muntele Roșu)

13:41              PS 7 – Muntele Roșu

16:19              PS 8 – Poiana Brașov (Power Stage)

16:30              Sosire festivă (Livada Poștei Brașov)

20:00              Festivitatea de premiere (Piața Sfatului Brașov)

Dan Terea