Bogdan Marișca, cel mai rapid pe Muntele Roșu. Simone, aproape de victorie

Foto: Rally Cow

Bogdan Marișca a devenit cel de-al treilea câștigător de probă specială în ediția curenta a Raliului Brașovului, stabilind timpul de referință al PS7 Muntele Roșu. Clujeanul “a călcat pedala” și s-a îndepărtat de cei cu care își disputa ultimul loc pe podium. După abandonul tehnic al liderului Mads Ostberg, Marișcă este acum aproape de a încheia Tess Rally Brașov pe poziția secundă. Simone Tempestini a rămas la conducerea întrecerii, încheind PS7 pe a doua poziție, cu 6,7 secunde în urma colegului său de echipă. Doar 10,8 km îl mai despart pe campionul național de a șaptea victorie consecutivă la Brașov.

Din păcate, frumosul duel pentru victoria Raliului Brașovului s-a încheiat din cauza cedării motorului mașinii lui Mads Ostberg. Pilotul norvegian nu a mai putut lua startul pe PS7 iar Simone Tempestini știa că vă prelua conducerea, cu un avans de peste un minut în fața celorlalți. Așadar, pilotul Napoca Rally Academy nu a mai fost nevoit să forțeze. Bogdan Marișca, pe de altă parte, a făcut-o. A vrut să scape de cei care voiau să “îi fure” poziția în clasament, mai ales că acum era una și mai importantă, locul 2. Marișca a parcurs Muntele Roșu cu timpul de 14:32,6, fiind mai rapid cu 13,3 secunde decât Adrian Răspopa și cu 16,9 secunde decât Sebastian Barbu.

În aceste condițîi, Barbu urcă pe podium însă cu slabe șanse de a se mai apropia de Marișca, mai ales dacă ținem cont că urmează o specială pe care pilotul clujean o știe mai bine decât majoritatea cei înscriși în concurs. Barbu a pierdut 3,6 secunde față de Răspopa, care este în acest moment pe 4 în clasament, la 17,1 secunde în spate.

Norbert Maior a revenit la conducerea clasamentului 2 Roți Motrice după ce a încheiat PS7 cu al șaselea timp al clasamentului general. Evoluție bună pe aceasta specială și progres fantastic în clasamentul general pentru Istvan Soos, brașoveanul urcând trei poziții, până pe 6.

Acesta este urmat de Andrei Gîrtofan, ambii beneficiind, pe lângă abandonul lui Ostberg, și de timpul slab obținut de Bogdan Cuzma. Acesta din urmă este în acest moment doar pe a opta poziție. Adrian Teslovan și Bogdan Năstase sunt pe ultimele două poziții ale top 10 general, la mare distantă de urmăritorii sai.

Raliul Brasovului își vă desemna câștigătorii și va stabili clasamentul final după parcurgerea ultimei probe, PS8 Poiana Brașov. Prima mașină vă lua startul pe Power Stage la 16:19.