Edwin Keleti spre titlul suprem

Desi anul trecut a insemnat debutul pe modelul Ford Fiesta R5, echipajul Edwin Keleti / Botond Csomortani s-a adaptat repede la noul material de concurs, reusind sa castige etapele de la Arad si Iasi. Al doilea loc in clasamentul general obtinut la finalul lui 2014 reprezinta punctul de plecare in acest an, in care tinta echipajului BCR Leasing Rally Team este titlul national absolut. Cu doar o saptamana pana la startul in Tess Rally 44, prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, Edwin Keleti ne-a acordat interviul pe care il reproducem mai jos.

Ai avut un sezon 2014 foarte bun, castigand doua etape si obtinand titlul de vicecampion national absolut, la prima participare cu noua masina. Cum ai rezuma anul ce a trecut?

A fost, intradevar, un sezon de vis in care ne-am depasit obiectivele! Nu ne asteptam sa ne acomodam atat de repede cu noua masina, chiar daca nu suntem printre cei care isi cauta reglajele optime timp de mai multe…SEZOANE insa ne place sa fim realisti si chiar nu speram la victorii la general. Targetul nostru la inceput de sezon era sa fim cat mai aproape de top 3 la general…

Insa nu ne imbatam cu apa rece: mai e MULT de scos din masina asa ca speram sa reusim sa mai “stoarcem” cate ceva anul acesta!

Cum a fost sa castigi pentru prima data “la general”?

Senzatia este extraordinara mai ales ca vine, oarecum, la…maturitate! Am debutat demult in CNR insa astrele nu mi s-au aliniat o buna bucata de vreme timp in care colegii mei de generatie au acumulat chiar si 12 SEZOANE avans pe masini integrale! Va dati seama ca nu ne-a fost usor sa compensam diferenta de experienta dar asta face gustul victoriei cu atat mai dulce!

Este obiectivul tau din 2015 cucerirea titlului national absolut?

As fi ipocrit sa nu-mi asum acest ultim pas care ne desparte de VARF! Cine nu vrea sa fie campion absolut? Da, ne vom lupta pentru a incerca sa atingem acest vis!

Anul asta a mai aparut un Ford Fiesta R5 in campionatul national, numarul lor ajungand la 3. Cum vezi lupta cu familia Tempestini?

Lupta se anunta extrem de interesanta mai ales cu Simone care, in opinia mea, este favoritul nr. 1 al sezonului! Are absolut toate atuurile in mana (varsta, talent, kilometri si stabilitate financiara) si este in firea lucrurilor ca cei tineri – sau foarte tineri-, sa vina din urma si sa-i invinga pe cei…maturi (ca inca batrani NU suntem!). Presiunea rezultatului va fi mai degraba pe el, noi plecam cu sansa a doua si este perfect asa!

Care este proba ta preferata de la Tess Rally?

Dintotdeauna am avut o afectiune deosebita pentru Valea Cetatii dar imi place foarte mult si Poiana la vale!

Care este amintirea cea mai placuta de la Raliul Brasovului?

Cred ca victoria la grA si 2WD din 2010 dupa ce la shakedown am demolat spatele masinii inca de la prima trecere!!! A urmat o noapte foarte lunga in atelierul reprezentantei Renault din Brasov..

Dan Terea

Be the first to comment on "Edwin Keleti spre titlul suprem"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*